Amber
13-04-2021

Laboafwasser in de farmacie: Amber

Amber Van Looy werkt sinds december 2019 als laboafwasser bij een grote klant in de farmaceutische industrie. Ze vond de vacature via Indeed en solliciteerde onmiddellijk. Een goede beslissing zo blijkt, want ruim een jaar later gaat ze nog elke dag vol enthousiasme aan de slag.

Waarom solliciteerde je voor de job?

Eerlijk gezegd trokken de werkuren me onmiddellijk aan. Ik werk van half acht tot half vier: ik ben dus altijd vroeg thuis en kan dan nog andere dingen doen. Uiteraard trok de inhoud van de job mij ook aan. Werken in een labo in de farmacie sprak wel tot de verbeelding.

Hoe verloopt je dag als laboafwasser?

Ik werk in een steriele omgeving. Het eerst wat ik dus doe, is andere schoenen aantrekken, een schort omdoen en een veiligheidsbril opzetten.

In het begin van de week overlopen we met de Teamleader het schema van die week. Ik ben ‘vlinder’ en word dus ingezet waar ze me nodig hebben. Ik val bijvoorbeeld in voor collega’s die ziek zijn of vakantie hebben. Maar ook waar het druk is, help ik een handje.

Zorgt corona voor een andere manier van werken?

Wij zijn het natuurlijk gewoon om strikte maatregelen op te volgen, maar toch zijn ze nog strenger geworden. We dragen nu ook een mondmasker en we moeten zoveel mogelijk anderhalve meter afstand bewaren. Er hangen ook bordjes aan de deuren waarop staat met hoeveel mensen we in die ruimte aanwezig mogen zijn.

Wat vind je tof aan je job?

De werksfeer tussen de collega’s is echt top. En als vlinder heb ik veel variatie in mijn job: elke dag is anders. Ik werk op verschillende plaatsen en zie dus veel collega’s. Bovendien heb ik als laboafwasser ook een grote verantwoordelijkheid. Ik moet zien dat het glas perfect proper is en dat het op de juiste plek staat. De laboranten rekenen echt op ons. Die combinatie maakt de job wel boeiend.

Waarom zou iemand moeten solliciteren bij Care?

Je merkt toch dat er veel moeite gedaan wordt voor de werknemers. Er heerst ook een open sfeer: ik kan met al mijn vragen of problemen terecht bij mijn Teamleader. En het is aangenaam werken, als je weet dat ze rekening met je houden.

Meer blogs

CAR 20240401 Kelly
personeel, Care, teamleader, kantoorschoonmaak, schoonmaak, schoonmaakjob

Geen dag hetzelfde: teamleader Kelly kiest Care voor vrijheid, verantwoordelijkheid en familiale sfeer

Een avontuurlijke job vol verantwoordelijkheid voor teamleader Kelly.
14-05-2024
2 min.
CAR 20240401 Aylin
personeel, onthaal, Care, Onthaalmedewerkster, receptie

‘Goeiedag met Care’ – Onze receptioniste Aylin beantwoordt met plezier jouw telefoontje

Dertiger Aylin werkt sinds kort als receptioniste bij Care.
30-04-2024
1 min.
10 Wij Zijn Care Segmentblok 1470X600 Hanan
personeel, HR-afdeling, HR, Student, Studentenjob

De gedreven en punctuele studente Hanan vond de ideale studentenjob op de HR-afdeling bij Care

Hanan veranderde van studierichting door haar studentenjob op de HR-afdeling bij Care
11-03-2024
2 min.