Kansen Krijgen
21-01-2020

Werken bij Care is kansen krijgen: interview Stéphanie Van Acker

Bij grote bedrijven is het voor jonge werknemers niet altijd vanzelfsprekend om een verschil te maken. Omdat Care en de overkoepelende groep Vebego belang hechten aan de ideeën en het perspectief van de jongere generaties, krijgen werknemers de kans om deel uit te maken van Young Vebego.

Wat doet Young Vebego?

Young Vebego is de organisatie binnen Vebego die zich specifiek richt op werknemers jonger dan 35 jaar. Zes keer per jaar organiseert Young Vebego een dag met workshops. Jonge werknemers bij Vebego ontmoeten elkaar dan en krijgen de kans om bepaalde vaardigheden verder te ontwikkelen. 

Deelnemer Stéphanie Van Acker

Een van onze medewerkers, Stéphanie Van Acker, is amper 27 jaar oud, maar ze is een echte Care ‘ancien’ en werkt al meer dan vier jaar bij Care. Ze is de sales adviseur in Oost- en West-Vlaanderen. Haar jonge leeftijd staat haar ambitie niet in de weg: ze wil graag haar stempel drukken op de organisatie waarvoor ze werkt en werd daarom in 2019 bestuurslid van Young Vebego. 

Focus en werking Young Vebego

Young Vebego focust zich sterk op drie O’s: ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. De groep zal op termijn een denktank van Vebego worden, waarbij ze cases aanbrengt met een jonge, frisse blik. Die doelstelling is gepland in 2021. 

Het bestuur bestaat sinds mei 2019 uit vier nieuwe teamleden. Die nieuwe samenstelling betekent enerzijds dat de teamleden elkaar en de kneepjes van het vak eerst moesten leren kennen, maar anderzijds konden ze vol enthousiasme op een nieuwe bladzijde beginnen! Stéphanie is verantwoordelijk voor alle externe communicatie.

De teamleden werken niet alleen in verschillende Vebego-bedrijven, maar ook in twee landen: Nederland en België. Daarom houdt het team vaak videoconferenties en chats. Het bestuur is samengesteld uit twee mannen en twee vrouwen. Aangezien het bestuur een dwarsdoorsnede is van de medewerkers bij Vebego, vertegenwoordigt het de waarden van samenwerking, diversiteit en representatie. En de bestuursleden krijgen niet alleen de kans om hun steentje bij te dragen aan innovatie binnen Vebego, maar ook om samen te werken met collega’s met een andere achtergrond.

Stephanie Van Acker

Interesse om als jong persoon ook kansen te krijgen? Kijk dan snel op www.werkenbijcare.be voor onze vacatures of solliciteer spontaan. 

Bekijk onze jobs
Young Vebego

Meer blogs

Stethoscoop Katja
personeel

Care zorgt voor een luisterend oor: vertrouwenspersoon Katja

Katja Heylen is al 22 jaar in dienst bij Care. Een behoorlijk lange tijd, waarin ze op een aantal afdelingen heeft gewerkt. Nu is ze iets meer dan 2 jaar Assistant Operations. Sinds begin van de zomer werd Katja officieel vertrouwenspersoon voor onze arbeiders. Even horen wie ze is en wat haar getriggerd heeft om zich hiervoor kandidaat te stellen.
08-09-2020
5 min.
Sarah
personeel

Medewerker in de kijker: interview Sarah Van Praet

Sarah Van Praet startte op 18 maart als halftijds receptioniste in ons hoofdkantoor in Deurne. Zij zorgt eveneens voor de nodige administratieve ondersteuning. Wij luisteren even bij Sarah hoe het was om te beginnen bij Care na een sabbatjaar…
16-09-2020
3 min.
Mouna Sarragi
personeel

Een dag in het leven van HR-medewerker Mouna

Mouna werkt al 6 jaar bij Care. Wat in 2014 begon als tijdelijke opdracht voor administratieve ondersteuning op HR, is ondertussen uitgegroeid tot een job met grote verantwoordelijkheid voor alle lonen binnen Care. Wij luisteren even bij Mouna wat zij dagelijks doet en wat haar passies zijn.  
01-10-2020
5 min.