Els Poels Schoonmaker Care
21-09-2022

Els komt via overname bij Care terecht

In 2009 ruilt Els Poels haar bureauwerk in voor een job als poetshulp. En dat werk doet ze sindsdien met hart en ziel. Elke dag maakt ze de kamers schoon van de zusters in het klooster De Jacht in Heverlee. Ze is nu 52 jaar en hoopt tot aan haar pensioen haar job te mogen blijven uitoefenen.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik werkte 19 jaar in een kantoor, maar bij een reorganisatie verloor ik mijn job. De vrouw van mijn toenmalige baas werkte in het klooster. En ze zochten daar nog hulp. Zo ben ik er ook terechtgekomen. Dat was wel voor een zusterbedrijf van Care, maar in 2019 nam Care die opdracht over. En ze kregen ons er gratis bij. (lacht) Dat was best spannend in het begin. Maar alles verliep heel vlot en er is eigenlijk weinig veranderd.

Hoe verloopt je dag als schoonmaker?

We hebben een team van zes schoonmakers. En dat is nodig, want er wonen momenteel wel 106 zusters in het klooster. Om half 9 starten we met de afwas van de ontbijtspullen. Daarna beginnen we met de schoonmaak van alle ruimtes. De kamers, refters, gangen, kappelletjes ... We doen ieder een verdieping of afdeling. Om 12 uur is het middageten en wassen we opnieuw af. In de namiddag werken we onze taken verder af.

Wat vind je tof aan je job?

Poetsen is echt mijn hobby. Ik doe dat ongelooflijk graag. Voor geen geld ter wereld krijgen ze me opnieuw achter een bureau. Daarnaast is het contact met de zusters erg fijn. Er hangt een huiselijke sfeer en we krijgen veel waardering voor ons werk. Ik hoop dan ook dat ik nog tot aan mijn pensioen in het klooster mag blijven werken.

Waarom zou iemand moeten solliciteren bij Care?

Dat is natuurlijk persoonlijk, maar ik kan steeds rekenen op mijn Teamleader. Als er iets is, kan ik dat altijd aan haar vragen. Maar ook met mijn collega’s is er een goede klik, we helpen elkaar. Bovendien werken we met heel goede producten. Zo gebruiken we heel weinig water, maar een druppelsysteem. Daardoor moet ik mijn doeken niet meer uitwringen. Dat is ideaal voor mij. Want door een operatie aan mijn duimen mag ik niet meer wringen. Maar zo kan ik nog wel altijd mijn job blijven doen.

Care probeert ons leven zo gemakkelijk mogelijk te maken. Op onze poetskar hebben we alles wat we nodig hebben. En als er iets op is, dan bellen we en dan brengen ze dat in orde.

Waarom zouden bedrijven moeten kiezen voor kantoorschoonmaak van Care?

Ik merk in ons team dat iedereen echt zijn best doet. Ons werk wordt ook regelmatig gecontroleerd. En we krijgen hulp als dat nodig is. De zusters zijn in elk geval heel tevreden.

Op zoek naar een job in de schoonmaak? Check dan zeker www.werkenbijcare.be.

Bekijk onze vacatures
Jetty Feet Sign Wooden 128299

Meer blogs

CAR 20240401 Kelly
personeel, Care, teamleader, kantoorschoonmaak, schoonmaak, schoonmaakjob

Geen dag hetzelfde: teamleader Kelly kiest Care voor vrijheid, verantwoordelijkheid en familiale sfeer

Een avontuurlijke job vol verantwoordelijkheid voor teamleader Kelly.
14-05-2024
2 min.
CAR 20240401 Aylin
personeel, onthaal, Care, Onthaalmedewerkster, receptie

‘Goeiedag met Care’ – Onze receptioniste Aylin beantwoordt met plezier jouw telefoontje

Dertiger Aylin werkt sinds kort als receptioniste bij Care.
30-04-2024
1 min.
10 Wij Zijn Care Segmentblok 1470X600 Hanan
personeel, HR-afdeling, HR, Student, Studentenjob

De gedreven en punctuele studente Hanan vond de ideale studentenjob op de HR-afdeling bij Care

Hanan veranderde van studierichting door haar studentenjob op de HR-afdeling bij Care
11-03-2024
2 min.