10 Wij Zijn Care Segmentblok Heidi (1)
24-07-2023

Heidi ging twee keer aan de slag bij Care Expert Cleaning

Heidi Hubart doet de laboafwas bij een grote klant in Geel. Daarnaast springt ze bij voor de schoonmaak van cleanrooms in Olen. Dat doet ze nu sinds een paar maanden, al werkt ze eigenlijk al sinds 2020 voor Care. Ze vertelt over hoe ze bij Care moest weggaan, maar toch snel terugkeerde.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik heb lang twee jobs gedaan. Ik werkte toen halftijds als schoonmaakster bij mensen thuis via dienstencheques. De overige uren deed ik kantoorschoonmaak bij een concurrent van Care. Maar ik was op zoek naar meer werkuren. Omdat Care iemand zocht voor een voltijdse job bij een van hun klanten, heb ik gesolliciteerd en ben ik aangenomen. Dat was in 2020.

Helaas besloot die klant om te kiezen voor een ander schoonmaakbedrijf. Inderdaad, hetzelfde bedrijf voor wie ik al werkte, nam de klant van Care over. (lacht) Maar bij een overname is het nieuwe bedrijf verplicht om het schoonmaakteam over te nemen. En zo verliet ik Care. Al snel voelde ik me niet meer goed in mijn job en besloot ik opnieuw om iets anders te zoeken. En ja hoor, bij Care hadden ze nog iemand nodig. Dus zo ging ik enkele maanden geleden opnieuw aan de slag bij Care.

Hoe verloopt je dag als schoonmaakster bij Expert Cleaning?

Mijn collega en ik staan in voor de afwas in de labo’s. Dat wil zeggen dat we eerst al het materiaal verzamelen dat we moeten afwassen. Dat spoelen we eerst af met aceton en dan met water. Daarna gaat alles in de afwasmachine. Na het afwasprogramma checken we alles op druppels en zeeprestanten. Ten slotte zetten we alles opnieuw in de juiste rekken en kasten.

Naast de laboafwas in Geel, werk ik ook regelmatig enkele uren in Olen als invaller. Ik poets er de kantoren, het sanitair en de eetzaal. Ik doe er ook de schoonmaak van de cleanrooms. Dat is natuurlijk een heel andere taak. Eerst moet ik een extra overall aantrekken, een haarnetje opzetten en een mondmasker gebruiken. Daarna moet ik stap voor stap de procedures volgen op het vlak van ontsmetten en desinfecteren.

Wat vind je tof aan je job?

Ik doe nu diverse taken op verschillende locaties en die combinatie vind ik echt top. Elke dag is anders. In cleanrooms en gevoelige ruimten werken is bovendien niet te vergelijken met kantoorschoonmaak. Alles moet tot in de puntjes in orde zijn, want het minste vuiltje, zelfs onzichtbaar, kan zorgen voor problemen. Dat moeten wij dus voorkomen. Die verantwoordelijkheid vind ik ook leuk.

Waarom zou iemand moeten solliciteren bij Care?

Niet onbelangrijk: het loon is beter dan in de dienstenchequesector. En als je iets meer zoekt dan kantoorschoonmaak, dan is een job bij Expert Cleaning zeker een aanrader.

Care is trouwens een fijn bedrijf om voor te werken. De communicatie met je leidinggevenden verloopt heel gemoedelijk. Je kunt echt met hen praten en samen een oplossing zoeken. Je moet dus geen schrik hebben van ‘den baas’. (lacht)

Waarom zouden bedrijven moeten kiezen voor kantoorschoonmaak van Care?

Ik kan je verzekeren: weinig bedrijven kunnen tippen aan de kennis die Care heeft van schoonmaak van cleanrooms. En ik spreek uit ervaring. Ze weten waarmee ze bezig zijn en dat geven ze ook door aan hun medewerkers tijdens opleidingen. Je krijgt dus echt kwaliteit voor je geld.

Op zoek naar een job in de schoonmaak? Check dan zeker www.werkenbijcare.be.

Bekijk onze vacatures
Jetty Feet Sign Wooden 128299

Meer blogs

CAR 20240401 Kelly
personeel, Care, teamleader, kantoorschoonmaak, schoonmaak, schoonmaakjob

Geen dag hetzelfde: teamleader Kelly kiest Care voor vrijheid, verantwoordelijkheid en familiale sfeer

Een avontuurlijke job vol verantwoordelijkheid voor teamleader Kelly.
14-05-2024
2 min.
CAR 20240401 Aylin
personeel, onthaal, Care, Onthaalmedewerkster, receptie

‘Goeiedag met Care’ – Onze receptioniste Aylin beantwoordt met plezier jouw telefoontje

Dertiger Aylin werkt sinds kort als receptioniste bij Care.
30-04-2024
1 min.
10 Wij Zijn Care Segmentblok 1470X600 Hanan
personeel, HR-afdeling, HR, Student, Studentenjob

De gedreven en punctuele studente Hanan vond de ideale studentenjob op de HR-afdeling bij Care

Hanan veranderde van studierichting door haar studentenjob op de HR-afdeling bij Care
11-03-2024
2 min.