Eric De Clercq1470x600
27-09-2022

Pandverantwoordelijke Eric telt de meeste dienstjaren

Dat er bij Care veel medewerkers lang werken, is een feit. Maar Eric De Clercq is toch het beste voorbeeld met maar liefst 42 dienstjaren op de teller. Ondertussen is de 70-jarige Eric met pensioen. Maar Care laat hem niet gaan. Of dat beweert hij althans. Want eerlijk is eerlijk: Eric doet zijn job nog altijd graag.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik werkte bij een caravanbedrijf, maar dat liep niet zoals het moest. En toen zag ik een advertentie in de krant waarin Care volk zocht om te werken bij Bekaert. Pas op, in 1980 was dat nog meneer Aerts die een kleine poetsfirma runde onder de naam Cees Aerts Reiniging (afgekort tot CARE). Van Vebego was nog geen sprake.

Het grappige was dat ik dacht bij Bekaert zelf te solliciteren! Als metaalarbeider. En dus niet dat ik daar moest schoonmaken. (lacht) Toch ben ik uiteindelijk voluit voor Care gegaan. Al zag ik het niet zitten om alleen maar te poetsen. Maar omdat ze bij Bekaert zo tevreden waren over mij, kreeg ik er nog andere taken bij. En zo werd ik pandverantwoordelijke. Dat is de reden waarom ik daar nog altijd werk.

Hoe verloopt je dag als pandverantwoordelijke?

Ik begin om 6 uur ’s morgens. Dan verdeel ik het werk onder mijn drie collega’s. Samen met mijn jongste collega poets ik de bureaus. De andere twee houden het machinepark proper. Dat is heel specifiek werk dat niet elk schoonmaakbedrijf graag op zich neemt. Daarnaast doe ik nog wat administratie, zoals facturen opmaken.

Wat vind je tof aan je job?

De afwisseling! Dat is ook de reden waarom ik al zo lang bij Care werk. Bovendien heb ik veel vrijheid. Mijn opdracht luidt: zorgen dat alles proper is. Hoe ik dat doe? Dat bepaal ik zelf. We doen ook hetgeen wat de klant vraagt. Opdienen bij een vergadering ofzo. Dat doen we met plezier.

Waarom zou iemand moeten solliciteren bij Care?

Care is een correcte werkgever: zowel in het betalen als in de omgang met de medewerkers. De leiding is vriendelijk en menselijk. Je kunt alles aan hen vragen. Als ik soms de verhalen hoor van schoonmakers bij andere bedrijven … Dan doet Care het een pak beter.

Waarom zouden bedrijven moeten kiezen voor kantoorschoonmaak van Care?

Omdat wij zoveel meer bieden dan schoonmaak. Ik denk dat dat de sterkte van Care is, de veelzijdigheid en de flexibiliteit.

Op zoek naar een job in de schoonmaak? Check dan zeker www.werkenbijcare.be.

Bekijk onze vacatures
Jetty Feet Sign Wooden 128299

Meer blogs

Stethoscoop Katja
personeel

Care zorgt voor een luisterend oor: vertrouwenspersoon Katja

Katja Heylen is al 22 jaar in dienst bij Care. Een behoorlijk lange tijd, waarin ze op een aantal afdelingen heeft gewerkt. Nu is ze iets meer dan 2 jaar Assistant Operations. Sinds begin van de zomer werd Katja officieel vertrouwenspersoon voor onze arbeiders. Even horen wie ze is en wat haar getriggerd heeft om zich hiervoor kandidaat te stellen.
08-09-2020
5 min.
Sarah Van Praet Care
personeel

Medewerker in de kijker: interview Sarah Van Praet

Sarah Van Praet startte op 18 maart als halftijds receptioniste in ons hoofdkantoor in Deurne. Zij zorgt eveneens voor de nodige administratieve ondersteuning. Wij luisteren even bij Sarah hoe het was om te beginnen bij Care na een sabbatjaar…
16-09-2020
3 min.
Mouna Sarragi
personeel

Een dag in het leven van HR Business partner Mouna

Mouna werkt al 6 jaar bij Care. Wat in 2014 begon als tijdelijke opdracht voor administratieve ondersteuning op HR, is ondertussen uitgegroeid tot een job met grote verantwoordelijkheid voor alle lonen binnen Care. Wij luisteren even bij Mouna wat zij dagelijks doet en wat haar passies zijn.  
01-10-2020
5 min.