Theo Tweepenninckx Schoonmaker Care
21-09-2022

Theo gaat op latere leeftijd aan de slag bij Care

Theo Tweepenninckx is 52 jaar wanneer hij een nieuwe job zoekt. Het blijkt niet gemakkelijk om op zijn leeftijd nog werk te vinden. Maar bij Care krijgt hij wel de kans om zich te bewijzen. En dat doet hij. Elke dag. Ondertussen is hij al een zestal jaar aan de slag als schoonmaker.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik volgde een opleiding bij Wonen en Werken in Leuven. Daar leerde ik verschillende dingen zoals tuinonderhoud en schoonmaak. Ik haalde er ook mijn getuigschrift voor de heftruck. Na een jaar ging ik samen met de begeleidster op zoek naar werk. Toen ik een vacature van Care zag passeren, was ik meteen enthousiast. We stuurden een mail en twee gesprekken later mocht ik aan de slag.

Hoe verloopt je dag als schoonmaker?

Op dit moment werk ik bij KU Leuven en Boerenbond. Bij KU Leuven werk ik drie dagen per week. Dan begin ik telkens om half 7 ‘s ochtends. Ik maak de containers leeg, poets de gangen, zorg dat de trappen en de fietsenstalling proper zijn …

Na mijn shift bij KU Leven start ik bij Boerenbond. Elke dag om 10 uur start ik met het ontvangen van de soeplevering. Ik zorg dat die warm is en opgeschept is tegen 12 uur. Zodat de Boerenbond-medewerkers een lekkere kop soep hebben. Daarna doe ik de afwas. Het is te zeggen: ik zet alles in de afwasmachine. (lacht)

Maar ik doe er nog vele andere taken. Zo los ik ook de vrachtwagens met de heftruck. De inhoud van die vrachtwagens? Dat kan toiletpapier zijn of producten voor Care. Zo kunnen mijn Care-collega’s, die de schoonmaak doen, ook weer verder.

Wat vind je tof aan je job?

Ik vind beide jobs wel leuk. Al hebben studenten een andere aanpak nodig en tonen niet alle jongeren even veel appreciatie voor ons werk. Maar bij Boerenbond vind ik het echt plezant. Ik doe er verschillende taken en de mensen zijn er erg vriendelijk.

Waarom zou iemand moeten solliciteren bij Care?

Ik heb gesolliciteerd bij Care toen ik 52 jaar was en toch mocht ik nog starten. Dus dat is al een pluspunt. Ik werk graag voor Care en ik denk dat ze mij ook graag hebben. (lacht) Ik mag verschillende dingen doen en ze weten wat ik kan. Zo mag ik bijvoorbeeld eens containers uitspoelen of een koerke afspuiten omdat ik met de hogedrukreiniger kan werken.

Ook de leidinggevenden zijn toffe mensen. Streng, maar rechtvaardig. Ze zorgen ervoor dat iedereen even goed zijn of haar best doet. Ze staan ook altijd meteen klaar. Zo kan ik steeds bij mijn Teamleader Elke terecht bij problemen. Ze helpt mij snel verder.

Op zoek naar een job in de schoonmaak? Check dan zeker www.werkenbijcare.be.

Bekijk onze vacatures
Jetty Feet Sign Wooden 128299

Meer blogs

Stethoscoop Katja
personeel

Care zorgt voor een luisterend oor: vertrouwenspersoon Katja

Katja Heylen is al 22 jaar in dienst bij Care. Een behoorlijk lange tijd, waarin ze op een aantal afdelingen heeft gewerkt. Nu is ze iets meer dan 2 jaar Assistant Operations. Sinds begin van de zomer werd Katja officieel vertrouwenspersoon voor onze arbeiders. Even horen wie ze is en wat haar getriggerd heeft om zich hiervoor kandidaat te stellen.
08-09-2020
5 min.
Sarah Van Praet Care
personeel

Medewerker in de kijker: interview Sarah Van Praet

Sarah Van Praet startte op 18 maart als halftijds receptioniste in ons hoofdkantoor in Deurne. Zij zorgt eveneens voor de nodige administratieve ondersteuning. Wij luisteren even bij Sarah hoe het was om te beginnen bij Care na een sabbatjaar…
16-09-2020
3 min.
Mouna Sarragi
personeel

Een dag in het leven van HR Business partner Mouna

Mouna werkt al 6 jaar bij Care. Wat in 2014 begon als tijdelijke opdracht voor administratieve ondersteuning op HR, is ondertussen uitgegroeid tot een job met grote verantwoordelijkheid voor alle lonen binnen Care. Wij luisteren even bij Mouna wat zij dagelijks doet en wat haar passies zijn.  
01-10-2020
5 min.