Theo Tweepenninckx Schoonmaker Care
21-09-2022

Theo gaat op latere leeftijd aan de slag bij Care

Theo Tweepenninckx is 52 jaar wanneer hij een nieuwe job zoekt. Het blijkt niet gemakkelijk om op zijn leeftijd nog werk te vinden. Maar bij Care krijgt hij wel de kans om zich te bewijzen. En dat doet hij. Elke dag. Ondertussen is hij al een zestal jaar aan de slag als schoonmaker.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik volgde een opleiding bij Wonen en Werken in Leuven. Daar leerde ik verschillende dingen zoals tuinonderhoud en schoonmaak. Ik haalde er ook mijn getuigschrift voor de heftruck. Na een jaar ging ik samen met de begeleidster op zoek naar werk. Toen ik een vacature van Care zag passeren, was ik meteen enthousiast. We stuurden een mail en twee gesprekken later mocht ik aan de slag.

Hoe verloopt je dag als schoonmaker?

Op dit moment werk ik bij KU Leuven en Boerenbond. Bij KU Leuven werk ik drie dagen per week. Dan begin ik telkens om half 7 ‘s ochtends. Ik maak de containers leeg, poets de gangen, zorg dat de trappen en de fietsenstalling proper zijn …

Na mijn shift bij KU Leven start ik bij Boerenbond. Elke dag om 10 uur start ik met het ontvangen van de soeplevering. Ik zorg dat die warm is en opgeschept is tegen 12 uur. Zodat de Boerenbond-medewerkers een lekkere kop soep hebben. Daarna doe ik de afwas. Het is te zeggen: ik zet alles in de afwasmachine. (lacht)

Maar ik doe er nog vele andere taken. Zo los ik ook de vrachtwagens met de heftruck. De inhoud van die vrachtwagens? Dat kan toiletpapier zijn of producten voor Care. Zo kunnen mijn Care-collega’s, die de schoonmaak doen, ook weer verder.

Wat vind je tof aan je job?

Ik vind beide jobs wel leuk. Al hebben studenten een andere aanpak nodig en tonen niet alle jongeren even veel appreciatie voor ons werk. Maar bij Boerenbond vind ik het echt plezant. Ik doe er verschillende taken en de mensen zijn er erg vriendelijk.

Waarom zou iemand moeten solliciteren bij Care?

Ik heb gesolliciteerd bij Care toen ik 52 jaar was en toch mocht ik nog starten. Dus dat is al een pluspunt. Ik werk graag voor Care en ik denk dat ze mij ook graag hebben. (lacht) Ik mag verschillende dingen doen en ze weten wat ik kan. Zo mag ik bijvoorbeeld eens containers uitspoelen of een koerke afspuiten omdat ik met de hogedrukreiniger kan werken.

Ook de leidinggevenden zijn toffe mensen. Streng, maar rechtvaardig. Ze zorgen ervoor dat iedereen even goed zijn of haar best doet. Ze staan ook altijd meteen klaar. Zo kan ik steeds bij mijn Teamleader Elke terecht bij problemen. Ze helpt mij snel verder.

Op zoek naar een job in de schoonmaak? Check dan zeker www.werkenbijcare.be.

Bekijk onze vacatures
Jetty Feet Sign Wooden 128299

Meer blogs

CAR 20240401 Kelly
personeel, Care, teamleader, kantoorschoonmaak, schoonmaak, schoonmaakjob

Geen dag hetzelfde: teamleader Kelly kiest Care voor vrijheid, verantwoordelijkheid en familiale sfeer

Een avontuurlijke job vol verantwoordelijkheid voor teamleader Kelly.
14-05-2024
2 min.
CAR 20240401 Aylin
personeel, onthaal, Care, Onthaalmedewerkster, receptie

‘Goeiedag met Care’ – Onze receptioniste Aylin beantwoordt met plezier jouw telefoontje

Dertiger Aylin werkt sinds kort als receptioniste bij Care.
30-04-2024
1 min.
10 Wij Zijn Care Segmentblok 1470X600 Hanan
personeel, HR-afdeling, HR, Student, Studentenjob

De gedreven en punctuele studente Hanan vond de ideale studentenjob op de HR-afdeling bij Care

Hanan veranderde van studierichting door haar studentenjob op de HR-afdeling bij Care
11-03-2024
2 min.