Romana Medile Care
29-10-2021

Werken in een fijn team: Teamleader Romana Medile

Romana Medile is al 5 jaar aan de slag bij Care als Teamleader regio Oost. En daar mogen nog heel wat jaren bijkomen, want “ik zit hier goed. Iedere dag zie en hoor ik andere mensen. Met andere verhalen. Ik werk in een fijn team en ik word hier geapprecieerd”.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik had de vacature van Teamleader al eerder open zien staan. Ik werkte bij Ford Genk als administratief bediende voor een contractorbedrijf. Na de sluiting van die vestiging zocht ik iets anders. Ik solliciteerde op de job van Teamleader, maar kwam niet door de selectie heen. Een jaar later besloot ik om opnieuw mijn kans te wagen en solliciteerde op alle Limburgse vacatures van Care. Nu had ik wel succes. Ik ben van nature administratief aangelegd. De kennis over producten en machines konden ze mij wel aanleren. Ik zocht een kans om door te groeien naar een meer verantwoordelijke functie en die vond ik bij Care.

Hoe verloopt je dag als Teamleader?

Als ik mijn agenda opstel, varieert die dag per dag. Want je moet als Teamleader kunnen inspelen op de prioriteiten van dat moment en op de onvoorziene omstandigheden. Om resultaten te bereiken, moet je dus je tijd zo goed mogelijk kunnen indelen.

Hoe zien mijn dagelijkse activiteiten eruit? Ik bestel producten, behandel klantenmails, reageer op vragen van collega’s en ik help mijn schoonmakers verder.

Daarnaast werk ik mijn administratie nauwgezet bij, zoals werktijdregistratie van mijn medewerkers aanvullen, schoonmaakuren voor facturatie doorgeven en contracten voor mijn medewerkers in orde brengen.

Verder zijn mijn dagen goed gevuld met het bezoeken van mijn klanten, raad geven aan mijn medewerkers op de vloer, uitleg geven rond het gebruik en onderhoud van machines en kwaliteitscontroles lopen. Over het schoonmaak-technische gedeelte van de job heb ik een opleiding gekregen van zusterbedrijf Alpheios en van mijn collega-teamleaders.

Zoals ik verwachtte, heb ik sinds de start van mijn baan als Teamleader veel bijgeleerd. Zo ben ik vooral in de laatste 2 jaar hard gegroeid in agendaplanning. Mijn basiskennis en -vaardigheden zijn sindsdien zo sterk dat mijn agenda zelden nog ontploft.

Wat vind je tof aan je job?

Zoveel variatie. Elke dag is anders. Iedere dag zie en hoor ik andere mensen, met andere verhalen. We hebben ook een heel fijn team, met een sterke District Manager en de andere Teamleaders zijn ook heel fijne collega’s.

Waarom zou iemand moeten solliciteren bij Care?

Care doet zoveel voor het personeel. Soms zit het in kleine attenties, maar dat was ik dus niet gewoon bij mijn vorige job. Het gevoel hebben van “ik zit hier goed en ik word geapprecieerd”. Voor zo’n groot bedrijf te zijn, komt het toch nog altijd erg persoonlijk over …

Tips voor Teamleaders in spe

Je moet goed met mensen kunnen omgaan. Je kan er niet op afgaan dat een samenwerking moeiteloos verloopt, omdat je een klik met een medewerker voelt. Correct communiceren met je medewerkers is een must.

Stel dat je administratief sterk aangelegd bent én interesse hebt in schoonmaak of leidinggeven, dan leer je de job van Teamleader wel.

Verder moet je actief willen meewerken op de vloer in noodsituaties en technisch bij willen leren. Schoonmaakproducten zelf eens uitproberen, werkt het beste om kennis te kunnen doorgeven.

Noteer veel om wat rust in je hoofd te krijgen. Er komt dagelijks zoveel op een Teamleader af. Als mensen bellen, reageer dan direct door een sms of een e-mail te sturen als antwoord. Ook al heb je niet onmiddellijk een oplossing voor hun probleem. Zo weten ze ook dat je hun oproep gezien hebt en dat je hen verder zult helpen. 

Op zoek naar een job?
Ervaren Rot
Weetje over jezelf

Ik kook graag. Als de herfst eraan komt, ga ik bospaddenstoelen plukken met mijn zus. De maand september is het ideale moment daarvoor. Ik pluk 2 soorten, waaronder eekhoorntjesbrood. Mijn schoonbroer heeft mij op weg gezet: hij heeft mij geleerd waar ik op moet letten.

Daarnaast hou ik van sport. Ik gaf vroeger 2 keer per week zumbales. Jammer genoeg is dat even stopgezet door Corona. Ik hoop dat ik dat snel terug kan oppikken.

Pexels Julia Volk 5273271

Meer blogs

CAR 20240401 Kelly
personeel, Care, teamleader, kantoorschoonmaak, schoonmaak, schoonmaakjob

Geen dag hetzelfde: teamleader Kelly kiest Care voor vrijheid, verantwoordelijkheid en familiale sfeer

Een avontuurlijke job vol verantwoordelijkheid voor teamleader Kelly.
14-05-2024
2 min.
CAR 20240401 Aylin
personeel, onthaal, Care, Onthaalmedewerkster, receptie

‘Goeiedag met Care’ – Onze receptioniste Aylin beantwoordt met plezier jouw telefoontje

Dertiger Aylin werkt sinds kort als receptioniste bij Care.
30-04-2024
1 min.
10 Wij Zijn Care Segmentblok 1470X600 Hanan
personeel, HR-afdeling, HR, Student, Studentenjob

De gedreven en punctuele studente Hanan vond de ideale studentenjob op de HR-afdeling bij Care

Hanan veranderde van studierichting door haar studentenjob op de HR-afdeling bij Care
11-03-2024
2 min.