Mouna Sarragi
01-10-2020

Een dag in het leven van HR Business partner Mouna

Mouna werkt al 6 jaar bij Care. Wat in 2014 begon als tijdelijke opdracht voor administratieve ondersteuning op HR, is ondertussen uitgegroeid tot een job met grote verantwoordelijkheid voor alle lonen binnen Care. Wij luisteren even bij Mouna wat zij dagelijks doet en wat haar passies zijn.  

Vertel eens iets over jezelf...

Ik ben mama van 2 zonen van 15 en 8 jaar, ik werk 90% om er voor hen af en toe te kunnen zijn en om wat tijd voor mezelf te hebben. Op vrije momenten maak ik graag geurwaxen met verschillende kleuren, vormen en parfums. Je kan me volgen op Instagram.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?  

Toen ik in 2014 begon, was Care net bezig met de opstart van Navision. Ze hadden hierdoor op HR nood aan extra ondersteuning en ik werd als interim ingezet voor een weekopdracht. Eén week werden er twee, en zo werd mijn contract steeds verlengd. Op een bepaald moment werd de payroll door mij en een collega gedaan, toen zij vertrok heb ik dat helemaal op mij genomen. Sinds juni 2014 ben ik vast in dienst. Zes jaar verder ben ik er nog steeds!

Hoe waren jouw eerste maanden bij Care?  

Indrukwekkend: een leuk bedrijf, interessante job en allesoverheersend familiegevoel. Voordien werkte ik ook in HR, ik deed de payroll voor België en Nederland bij een outsourcingsbureau dat onderdeel was van een Zweeds bedrijf. Toen het Antwerpse bureau werd overgenomen zouden we naar Brussel moeten verhuizen en dat zag ik niet zitten. Inhoudelijk doe ik nu dezelfde job, maar de sfeer is totaal anders. Toen was ik de enige vrouw in een team van 5 mannen. We waren wel hecht, maar de mannengrapjes vlogen elke dag rond mijn oren. Bij Care is de verdeling man-vrouw op kantoor veel evenwichtiger. Ik voelde mij direct meer op gemak.

Hoe verloopt een dag als HR payroll medewerker?

Geen enkele dag is hetzelfde. Ik overloop wel altijd eerst mijn mailbox en mijn eigen planning wordt dan aangepast aan de zaken die snel moeten gebeuren. Ik krijg vaak telefoons binnen om iets op te lossen. Die geef ik dan voorrang voor ik opnieuw aan mijn eigen planning verder werk. Soms moeten er taken opschuiven naar een volgend momentje.

Voor welke taken ben ik dan verantwoordelijk? Voor de lonen van de arbeiders en bedienden, groepsverzekering, economische werkloosheid, invullen van formulieren, problemen op vlak van  mutualiteit of loon, … Zelfs tot het moment van loonbeslag of een deurwaarder. Ik kijk ook naar de cijfers van de boekhouding en vergelijk wat er betaald is met de informatie uit het payroll systeem.

 

Daarnaast ben ik ook stagebegeleider van de KOCA-studenten en van HR-stagiaires. Ik wil hen allemaal dezelfde kans te geven om zoveel mogelijk van Care te zien te krijgen. Zo hebben ze meteen een beeld van het échte bedrijfsleven. Dit maakt ons erg gewild als stagebedrijf, heb ik gemerkt. Specifiek voor de KOCA-studenten is de begeleiding intensief. Dit gaat om leerlingen met een autismespectrumstoornis, zij komen een volledig schooljaar één dag per week op stage. Het is belangrijk dat ze nuttige taken kunnen uitvoeren, zowel voor hen als voor ons. Door Corona starten we dit jaar met 2 studenten in plaats van 4. Hopelijk kan dit snel terug tot het gewone niveau gebracht worden.

Verliep jouw werk anders tijdens Corona?

Tijdens de eerste Corona-golf was er veel nieuws qua wetgeving. Elke dag was er wel een andere regeling en de volgende dag mocht die niet meer toegepast worden. Het was heel moeilijk als payroller om dit in de organisatie te formuleren. Ondertussen is het wel wat rustiger geworden.

Het was ook anders omdat iedereen zo min mogelijk op kantoor mocht zijn. Er was geen fysiek contact meer met de collega’s en dat heb ik wel gemist. Je beseft pas wat het met je doet, als je alleen thuis zit. Zoals bij iedereen op kantoor was het in het begin van de lockdown wel wat puzzelen door de thuisblijvende kinderen, daarna werd het beter. Ik kon wel steeds mijn werk doen van thuis uit.

Wat vind je tof aan je job?

Mijn job is heel veelzijdig en elke dag anders. Alles loopt door elkaar: mails, telefoneren, terugkoppelen naar de werkvloer. Het blijft een interessante uitdaging, zelfs na 6 jaar. De meest courante zaken ken ik inmiddels , maar er zijn altijd “speciallekes” die ik moet uitzoeken. Het is leuk om de tijd vrij te kunnen maken om zo het juiste antwoord te formuleren en iets nieuws bij te leren.

Waarom zouden andere mensen moeten solliciteren bij Care?

Care is een onwijs tof familiaal bedrijf. Wij zorgen goed voor elkaar en gaan fijn met elkaar om. Het is allemaal gemeend. Als iemand vraagt hoe het ermee gaat, dan is dit uit het hart en niet “omdat het moet”. Dat warme familiegevoel dat er intern is, is echt uniek.

#werkplezier #goedwerkgeverschap #jobs

Weetje Mouna Koffie
Weetje Mouna

Leuk weetje over jezelf: gek op koffie

Ik ben gek op koffie en de laatste tijd is koffie met kokosgeur en -smaak mijn verslaving. Dit maak ik met gewone koffie en kokossiroop. Ik heb een heel assortiment aan smaken in huis: Amaretto, amandel, vanille, kaneel, … Chai latte is ook heel lekker, met kaneel en kruidnagel. Die warme Oosterse specerijen lijken wat op het Marokkaanse koffiekruid dat je bij oploskoffie of een koffie filter kan doen. De geur is ongelofelijk en het is een echte smaakexplosie in je mond. Toen ik het een keertje voor de collega’s maakte, waren die onder de indruk. Ik denk erover om mijn volgende geurwax met koffie te maken 😊.

Meer blogs

CAR 20240401 Kelly
personeel, Care, teamleader, kantoorschoonmaak, schoonmaak, schoonmaakjob

Geen dag hetzelfde: teamleader Kelly kiest Care voor vrijheid, verantwoordelijkheid en familiale sfeer

Een avontuurlijke job vol verantwoordelijkheid voor teamleader Kelly.
14-05-2024
2 min.
CAR 20240401 Aylin
personeel, onthaal, Care, Onthaalmedewerkster, receptie

‘Goeiedag met Care’ – Onze receptioniste Aylin beantwoordt met plezier jouw telefoontje

Dertiger Aylin werkt sinds kort als receptioniste bij Care.
30-04-2024
1 min.
10 Wij Zijn Care Segmentblok 1470X600 Hanan
personeel, HR-afdeling, HR, Student, Studentenjob

De gedreven en punctuele studente Hanan vond de ideale studentenjob op de HR-afdeling bij Care

Hanan veranderde van studierichting door haar studentenjob op de HR-afdeling bij Care
11-03-2024
2 min.