Jan Rymenants Schoonmaak
18-01-2022

Enthousiasme en betrokkenheid: schoonmaker cleanrooms Jan Rymenants

Jan Rymenants is 45 jaar als hij solliciteert bij Care als schoonmaker bij een groot chemisch bedrijf. Hij staat in voor de schoonmaak van de ruimtes waar de klant gevaarlijke producten maakt. Ondertussen is Jan 62 jaar en vertelt hij nog altijd vol enthousiasme over zijn job. “Ik voel me enorm betrokken bij mijn werk. Ik wil mijn job zo goed mogelijk doen. Want de klant rekent op ons.”

De job als schoonmaker bij Care Expert Cleaning is niet voor iedereen evident. Jan ziet er vooral een uitdaging in. “Wij zijn gebonden aan zeer strikte procedures. We werken in een heel delicate en gevaarlijke omgeving. Met zuurstofpak en masker op. Vergelijk het gerust met een ruimtepak. We zorgen ervoor dat de lokalen, waar de klant gevaarlijke producten maakt, van plafond tot vloer smetteloos proper zijn. In één afdeling reinigen we ook de machines.”

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik zag een vacature als schoonmaker met een grondige kennis van veiligheid. Van schoonmaken wist ik niet veel ... Maar van veiligheid wel dankzij mijn opleiding. Dat gaf de doorslag. En Care heeft me dan leren schoonmaken.

Vooral het veiligheidsaspect sprak mij aan. Het mag voor mij wat moeilijker zijn: een job waarbij ik mijn hoofd moet gebruiken. Dat is ook wat ik nog altijd zo boeiend vind aan mijn werk.

Ik ben ook gebouwverantwoordelijke. De site waar ik werk is enorm groot. Daarom is er voor elk gebouw een verantwoordelijke die dan in rechtstreeks contact staat met de Teamleader. Die extra taak neem ik er heel graag bij.

Hoe verloopt je dag als schoonmaker in een gevaarlijke omgeving en gebouwverantwoordelijke?

Ik sta in voor de dagelijkse organisatie van het team in mijn gebouw. Eerst ga ik naar het bureau. Daar word ik gebriefd: wie is er aanwezig en liggen er speciale opdrachten te wachten? Dan rij ik verder naar mijn gebouw. Daar vertelt de vloerploeg me hoe de vroege shift was en wat er nog moet gebeuren. Met die gegevens maak ik de planning op. En dan is het schoonmaken geblazen.

In de namiddag is het voor ons extra druk omdat de productie dan afloopt en wij de lokalen moeten poetsen. Verder werk ik de periodieke en dagelijkse taken af. En ’s avonds licht ik de Teamleader in als dat nodig is.

Mijn team bestaat uit negen mensen. Maar eigenlijk werken we meestal individueel. Behalve als iemand een gevaarlijke omgeving moet betreden. Dan gaat er een collega mee, om hulp in te roepen bij problemen.

Wat vind je tof aan je job?

Het is gespecialiseerd werk en dat maakt het zo uitdagend. Elke dag brengt iets nieuws.

We werken ook nauw samen met de operators en we maken echt deel uit van het team van de klant. Ze rekenen ook op ons. Als wij zeggen dat een lokaal proper is, dan stappen ze zonder twijfelen naar binnen, omdat ze ons vertrouwen. Ze weten dat wij alleen voor perfectie gaan. Dat is ook noodzakelijk in de omgeving waarin we werken.

Waarom zou iemand moeten solliciteren bij Care?

Daar kan ik veel redenen voor geven. Het is een goed en stabiel bedrijf. Als je je werk goed doet, dan moet je je geen zorgen maken. En als er problemen zijn, dan zoeken ze samen met jou naar oplossingen.

Je wordt ook goed begeleid. Alles evolueert heel snel en dat is voor iemand van mijn leeftijd niet altijd gemakkelijk. Maar Care geeft je de kans om hierin mee te groeien. Denk aan de digitale rapportering via de iPad. Daarover kregen we een duidelijke uitleg.

Waarom zou een bedrijf klant moeten worden bij Care Expert Cleaning?

Ik kan natuurlijk alleen over mijn pand spreken, maar ik zou zeggen: voor de kwaliteit. Care voldoet aan de torenhoge eisen van de klant. En je merkt dat de mensen ons werk echt waarderen. Dat is voor mij een extra motivatie om bij Care te werken.

Wil je ook graag werken in een uitdagende omgeving? Check de vacatures voor Care Expert Cleaning op www.werkenbijcare.be.

Vacatures cleanroom cleaning
Jetty Feet Sign Wooden 128299

Meer blogs

CAR 20240401 Kelly
personeel, Care, teamleader, kantoorschoonmaak, schoonmaak, schoonmaakjob

Geen dag hetzelfde: teamleader Kelly kiest Care voor vrijheid, verantwoordelijkheid en familiale sfeer

Een avontuurlijke job vol verantwoordelijkheid voor teamleader Kelly.
14-05-2024
2 min.
CAR 20240401 Aylin
personeel, onthaal, Care, Onthaalmedewerkster, receptie

‘Goeiedag met Care’ – Onze receptioniste Aylin beantwoordt met plezier jouw telefoontje

Dertiger Aylin werkt sinds kort als receptioniste bij Care.
30-04-2024
1 min.
10 Wij Zijn Care Segmentblok 1470X600 Hanan
personeel, HR-afdeling, HR, Student, Studentenjob

De gedreven en punctuele studente Hanan vond de ideale studentenjob op de HR-afdeling bij Care

Hanan veranderde van studierichting door haar studentenjob op de HR-afdeling bij Care
11-03-2024
2 min.