Marleen Christiaens Care
22-07-2022

Hoe Marleen doorgroeide van schoonmaker naar Teamleader

Marleen Christiaens gaat in 1989 aan de slag als poetsdame bij Care. Al snel blijkt dat ze meer in haar mars heeft. Ze groeit door naar pandverantwoordelijke. Ondertussen is ze al jaren Teamleader van regio West, met focus op klanten in Oost-Vlaanderen. Ze geeft toe dat haar job niet eenvoudig is. Maar net dat vindt ze leuk.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik was niet gelukkig bij mijn toenmalige werkgever. En met twee kleine kinderen zocht ik een job die ik gemakkelijker kon combineren met mijn huishouden. Zo kwam ik bij Care terecht. Ik poetste op de verschillende beurzen in Flanders Expo. En dat vond ik heel fascinerend. Het viel de klant op dat ik mijn job graag deed. Zo kwam de vraag om er vaste pandverantwoordelijke te worden. Totdat Flanders Expo andere bazen kreeg en Care daar niet meer mocht schoonmaken.

Ondertussen werkte ik bij Care achter de schermen al even mee als Teamleader. Ik kreeg toen de vraag om Teamleader bij regio West te worden. Hoewel ik al een tijdje meedraaide, was dat een grote stap. Toen waren er bijvoorbeeld nog geen opleidingen zoals nu. Maar kijk, het is gelukt.

Hoe verloopt je dag als Teamleader?

Elke dag brengt wat anders. Zo doe ik kwaliteitscontroles bij de klanten. Ik help nieuwe mensen opstarten, volg hen op en begeleid hen. Nieuw personeel zoeken is ook een belangrijke taak. Verder staan er geregeld interne meetings op de agenda. Met de vlinders of om de studentenplanning op te stellen. Daarnaast handel ik de nodige administratie af.

Wat vind je tof aan je job?

Die variatie trekt mij enorm aan. Ik krijg ook de vrijheid om mijn eigen werk in te plannen. Al durf ik gerust toegeven dat ik soms de balans tussen werk en privé moeilijk vind. Ik plan wel alles in, maar voor ik weet, ben ik weer alles aan het verschuiven. (lacht)

Mijn job brengt ook veel verantwoordelijkheden met zich mee. Maar ik heb veel contact met mijn klanten en met mijn teams. En dat vind ik enorm belangrijk. Ik ben niet iemand om de hele dag achter de pc te zitten.

Waarom zou iemand moeten solliciteren bij Care?

Ik vind Care een goede werkgever. Op alle vlakken. Er is ook een goede verstandhouding tussen de mensen. En als je je werk goed doet, dan wordt dat geapprecieerd. Bovendien krijg je doorgroeimogelijkheden. Van poetsdame naar Teamleader: dat is een mooi parcours, toch?

We werken ook met het juiste materiaal en onze schoonmakers krijgen geregeld nieuwe kledij. Daarnaast ontvangt iedereen een kleine attentie op speciale dagen. Dat is heel fijn.

Waarom zouden bedrijven moeten kiezen voor kantoorschoonmaak van Care?

Ook naar de klanten toe, zet Care zijn beste beentje voor. Alles wordt tot in de puntjes verzorgd. Soms zie ik klanten weggaan, om na een poosje toch terug te komen. Dat is voor mij een teken dat Care goed bezig is.

Op zoek naar een job in de schoonmaak? Check dan zeker www.werkenbijcare.be.

Bekijk onze vacatures
Jetty Feet Sign Wooden 128299

Meer blogs

CAR 20240401 Kelly
personeel, Care, teamleader, kantoorschoonmaak, schoonmaak, schoonmaakjob

Geen dag hetzelfde: teamleader Kelly kiest Care voor vrijheid, verantwoordelijkheid en familiale sfeer

Een avontuurlijke job vol verantwoordelijkheid voor teamleader Kelly.
14-05-2024
2 min.
CAR 20240401 Aylin
personeel, onthaal, Care, Onthaalmedewerkster, receptie

‘Goeiedag met Care’ – Onze receptioniste Aylin beantwoordt met plezier jouw telefoontje

Dertiger Aylin werkt sinds kort als receptioniste bij Care.
30-04-2024
1 min.
10 Wij Zijn Care Segmentblok 1470X600 Hanan
personeel, HR-afdeling, HR, Student, Studentenjob

De gedreven en punctuele studente Hanan vond de ideale studentenjob op de HR-afdeling bij Care

Hanan veranderde van studierichting door haar studentenjob op de HR-afdeling bij Care
11-03-2024
2 min.