Anja Matthijs Cleanroom Cleaning
30-03-2022

Kansen krijgen bij Care: pandverantwoordelijke Anja Matthijs

Anja Matthijs start in 2007 bij Care Expert Cleaning als schoonmaakster. Wanneer ze de kans krijgt om pandverantwoordelijke te worden, waagt ze de sprong. Met succes, want nog elke dag vertrekt ze met plezier naar haar werk. En dat terwijl ze eigenlijk nooit gesolliciteerd heeft bij schoonmaakbedrijf Care.

Hoe ben je bij Care Expert Cleaning terechtgekomen?

Ik werkte op een pand als schoonmaakster voor een ander schoonmaakbedrijf. En toen Care daar het nieuwe schoonmaakbedrijf werd, hebben ze me overgenomen.

Toen er op een ander pand een plek vrijkwam als pandverantwoordelijke, hebben ze dat aan mij gevraagd. Ik vond dat best spannend, want ik wist niet of ik geschikt zou zijn. Maar Care geloofde in mij. Ik denk niet dat ik die kans ooit zou gekregen hebben bij mijn vorige werkgever.

Hoe verloopt je dag als pandverantwoordelijke?

Ik ben eigenlijk meewerkend pandverantwoordelijke. Dus ik werk nog mee met mijn team. Zo hou ik de stock bij van bijvoorbeeld de pipetten en geef ik bestellingen door. En als er een collega afwezig is, dan neem ik de taken over. Als het nodig is help ik met buffers klaarmaken voor de laboranten of autoclaveer ik flessen, erlenmeyers … Ons takenpakket is echt uitgebreider dan schoonmaken en desinfecteren. Daarnaast zet ik ook de vergaderzalen klaar.

Maar eerst ga ik langs bij mijn collega’s en vraag hen hoe alles verloopt. Ik voer dan ook enkele controles uit. Daarnaast overleg ik met de klant wat de taken van die dag zijn. En die verdeel ik dan onder mijn team. En natuurlijk komt er ook wat administratie bij mijn job kijken.

Wat vind je tof aan je job?

De variatie: elke dag ziet er anders uit. En omdat ik meewerkend ben, vind je mij zowel op de werkvloer als achter mijn bureau. Maar ook de flexibiliteit die we krijgen is fijn. Ik kies zelf hoe ik alles regel, zolang het werk maar gedaan is. Soms betekent dat wat meer werken, en een andere keer wat minder.

Waarom moeten mensen bij Care solliciteren?

Ik voel me gewaardeerd als medewerker. Als er iets is, dan kun je altijd terecht bij je leidinggevende. Samen zoek je dan naar een gepaste oplossing. Bovendien is Care een correcte betaler.

Waarom moeten cleanroombedrijven klant worden bij Care Expert Cleaning?

Care is goed in wat het doet. De schoonmaak is altijd in orde. Care komt beloftes ook altijd na. En ze zijn goed voor hun medewerkers.

Wil je ook graag werken in een uitdagende omgeving? Check de vacatures voor Care Expert Cleaning op www.werkenbijcare.be.

Vacatures cleanroom cleaning
Jetty Feet Sign Wooden 128299

Meer blogs

Amber
personeel, cleanroom, schoonmaker

Laboafwasser in de farmacie: Amber

Amber Van Looy werkt sinds december 2019 als laboafwasser bij een grote klant in de farmaceutische industrie. Ze vond de vacature via Indeed en solliciteerde onmiddellijk. Een goede beslissing zo blijkt, want ruim een jaar later gaat ze nog elke dag vol enthousiasme aan de slag.
13-04-2021
2 min.
Jan Rymenants Schoonmaak
personeel, cleanroom, schoonmaker

Enthousiasme en betrokkenheid: schoonmaker cleanrooms Jan Rymenants

Jan Rymenants is 45 jaar als hij solliciteert bij Care als schoonmaker bij een groot chemisch bedrijf. Hij staat in voor de schoonmaak van de ruimtes waar de klant gevaarlijke producten maakt. Ondertussen is Jan 62 jaar en vertelt hij nog altijd vol enthousiasme over zijn job.
18-01-2022
3 min.
Liesbeth Vandervoort
personeel, kantoorschoonmaak, teamleader

Een job met eigen initiatief: Teamleader Liesbeth Vandervoort

Liesbeth Vandervoort werkt al 6 jaar bij Care, met een onderbreking van een jaar. Als jobstudent deed zij zelfs haar eerste werkervaring op bij ons bedrijf. Na haar studies koos Liesbeth voor een carrière als leerkracht lichamelijke opvoeding in een lokale gemeente. Maar de onzekerheid van interimwerk deed haar een andere weg inslaan. Er is bij Care veel ruimte voor zelfstandigheid en eigen initiatief. Dat ligt haar wel.   
30-11-2021
5 min.