Brenda Duymelinckx
14-12-2020

Medewerker personeelsadministratie Brenda Duymelinckx

Brenda werkt al 26 jaar op het hoofdkantoor van Care in Deurne. Ze begon als regiosecretaresse, toen had de job nog een iets andere invulling dan nu. Op dit moment is ze verantwoordelijk voor de personeelszaken van regio Centraal (Antwerpen) en stuk van Sud (Brussel). Wij luisteren even bij Brenda hoe het is om zoveel ervaring te hebben bij hetzelfde bedrijf.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?  

Ik heb wetenschappen gedaan in het secundair en daarna handel. Na mijn studies kwam ik bij Care terecht via het interimkantoor. Er was net een nieuw computerprogramma geïntroduceerd en alle duizend klanten moesten hier ingezet worden. Toen die tijdelijke job afgerond was, werd ik twee weken later gebeld om regio Antwerpen over te nemen van de medewerker personeelsadministratie die toen weg ging.

De job is wel geëvolueerd. Vroeger bestond het lokale team uit de Teamleader, de District Manager en de regiosecretaresse. Je was als regiosecretaresse echt de rechterhand van de District Manager: je moest tijdens zijn afwezigheid de contacten onderhouden met de klanten en de medewerkers. Het was allemaal nog met de semafoon, met opbiepen en veel telefoneren. Het was fijn dat alle klanten en personeel bij mij terechtkwamen. Je had een nauw contact met iedereen en ze kwamen ook vaak langs. Om de medewerkers en klanten te leren kennen, ging ik soms 's avonds met de Teamleader bestellingen naar de panden brengen. Dan praat je met de medewerkers en weet je bij welke klanten ze werken.

Ik ben even Teamleader geweest, toen iemand er 3 maanden tussenuit was met een operatie. Dat was een tijdje een combinatie met mijn gewone job en een tijdje volledige vervanging. Iedereen kende je al van aan de telefoon, dus dat was wel handig. Maar op mijn 25ste voelde ik mij te jong: ik moest de oudere poetsdames gaan controleren en uitleggen hoe het moest… Naar mijn gevoel moet een Teamleader wel meer weten dan wat ik toen wist. Als ik meer kennis had gehad over producten en veiligheid, dan zou ik mij zekerder  hebben gevoeld. Bij offertes voor extra werken kreeg ik zelfs hulp van de klant die vertelden hoeveel tijd en welk materiaal ik nodig had. Gelukkig kon dat toen wel in die tijd! Het was echt “meer dan alleen schoonmaken”. Iedereen sprong voor iedereen in de bres.

Hoe verloopt een dag als medewerker personeelsadministratie?

Mijn dagindeling hangt van week tot week af. Ik telefoneer veel: met schoonmakers, met de District Managers, met collega’s, … Met vragen of problemen bellen ze mij op. Dat kan gaan over het loon dat niet klopt of wanneer ze persoonlijke problemen hebben. Ze weten dat ze bij mij terecht kunnen. Ik ben in alles eerlijk en rechtvaardig, ik heb een fobie voor onrechtvaardigheid. Ik besef maar al te goed dat ik door de arbeiders mijn job heb. Dat mogen we niet vergeten! Ik heb veel respect voor hen: altijd vroeg uit je bed, je moet het vuil van andere mensen opkuisen... Soms wordt je goed aanvaard door de klanten en de medewerkers van de klanten, maar niet altijd. Je moet moed hebben en sterk blijven. Als het goed loopt, dan lijkt dat maar normaal. Als er iets mis is, dan kijkt iedereen naar je fouten… Niet gemakkelijk!

Mijn administratieve taken zijn voornamelijk het maken van contracten, afwezigheden inzetten, problemen oplossen. Ik heb dat echt geleerd door te doen. De eerste keer dat ik een C4 moest maken, dan wist ik niet eens wat dat was. Maar zo leer je het beste.

Als er een overname personeel is van een vorige schoonmaakfirma, dan zorgt dat voor extra werk omdat je moet controleren of het klopt wat het vorige bedrijf heeft doorgegeven. Er komen dan ook vaak vragen in verband met anciënniteit of de uren kloppen niet…  Soms moeten we ook goede schoonmaakmedewerkers laten gaan en dat is jammer. Er is veel concurrentie op de markt en wij kunnen niet altijd extra uren geven als we een klant verliezen in een bepaalde regio.  

Is er een andere manier van werken sinds Corona?

Uiteraard moeten wij meer thuiswerken. Wij nemen meestal de telefoon om vragen te stellen aan de andere collega’s van personeelsadministratie. Online vergaderen via Teams gebeurt niet zoveel, enkel tijdens regiomeetings waar ook de Teamleaders en District Managers bij zijn. Als één van schoonmakers mij écht nodig heeft, dan komt die nog wel naar kantoor op een veilige manier. Ze bellen wel vooraf voor een afspraak, terwijl ze vroeger snel eens binnensprongen.  

Wat vind je tof aan je job?

Het allerleukste is de samenwerking met de arbeiders, sommige ken ik echt goed. Het is leuk om die mensen echt te helpen. Daarom een boodschap voor de schoonmakers: dank je wel voor de inzet. Zelfs in de Corona-periode, chapeau dat jullie dit blijven doen en ervoor zorgen dat Care blijft bestaan!

Weetje over jezelf

Buiten reizen en genieten van de kleine dingen, heb ik nu 2 kittens waar ik mij mee bezighoud. Ik was helemaal geen kattenmens maar eerder een hondenmens. Wegens niet genoeg tijd of plaats voor een hond, hebben we onlangs toch die poesjes in huis gehaald. Mijn dochter rijdt paard op een privé-stal en de eigenaar had een kat waarvan wij 2 kittens hebben die 6 maanden zijn. Nu ik veel van thuis werk, volgen ze mij heel de tijd. Het valt eigenlijk beter mee dan ik dacht 😊.

Weetje Brenda

Meer blogs

CAR 20240401 Kelly
personeel, Care, teamleader, kantoorschoonmaak, schoonmaak, schoonmaakjob

Geen dag hetzelfde: teamleader Kelly kiest Care voor vrijheid, verantwoordelijkheid en familiale sfeer

Een avontuurlijke job vol verantwoordelijkheid voor teamleader Kelly.
14-05-2024
2 min.
CAR 20240401 Aylin
personeel, onthaal, Care, Onthaalmedewerkster, receptie

‘Goeiedag met Care’ – Onze receptioniste Aylin beantwoordt met plezier jouw telefoontje

Dertiger Aylin werkt sinds kort als receptioniste bij Care.
30-04-2024
1 min.
10 Wij Zijn Care Segmentblok 1470X600 Hanan
personeel, HR-afdeling, HR, Student, Studentenjob

De gedreven en punctuele studente Hanan vond de ideale studentenjob op de HR-afdeling bij Care

Hanan veranderde van studierichting door haar studentenjob op de HR-afdeling bij Care
11-03-2024
2 min.