Sandrakiaku Blogheaderbeeld 1470X600 (1)
15-03-2023

Sandra’s grootste plezier: brandschone kantoren, tevreden klanten

Sandra Kiaku woont al meer dan 20 jaar in Aalst. Toen ze in 2022 aan de slag ging bij Care had ze al jaren ervaring in de schoonmaak. Vandaag vertelt ze ons hoe ze haar werk en haar gezinsleven weet te combineren: met een vleugje creativiteit en de hulp van twee snuggere kinderen.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik was al jaren actief in de schoonmaak, onder andere via dienstencheques. Ik werkte bij particulieren thuis, in fabrieken, supermarkten … Dus dacht ik: waarom geen kantoren? Ik ben in april 2022 gestart bij Care met een interimcontract. En sinds november heb ik een vast contract.

Hoe verloopt je dag als schoonmaker?

Momenteel heb ik een ochtend- en een avondshift. De ene in Erpe-Mere, de andere in Erembodegem. Daar zorg ik voor de schoonmaak van de kantoren en toiletten van twee bedrijven.

Ik sta rond 5 uur op - voorzichtig om de kinderen niet wakker te maken - en vertrek dan naar mijn eerste shift. Rond 7 uur bel ik ze op vanop het werk – ja, ik ben hun wekker (lacht). Ze zijn 9 en 15 jaar oud, maar ze kunnen goed hun plan trekken! Ze maken zelf hun boterhammen en gaan samen naar school.

Wanneer de kinderen thuiskomen, ben ik ook thuis. Maar om 16u30 is het tijd om te vertrekken naar mijn tweede shift. Rond 19 uur ben ik alweer terug, op tijd om samen te eten.

Binnenkort gaat een van mijn collega's met pensioen, en misschien ga ik haar shift van 6 tot 12 uur overnemen. Dat zou beter combineerbaar zijn met mijn privéleven.

Wat vind je tof aan je job?

Ik weet dat alles onberispelijk schoon is wanneer ik mijn werkplek verlaat. En daar haal ik elke dag weer voldoening uit. Daarnaast vind ik het ook rustiger om in kantoren te werken dan bijvoorbeeld bij mensen thuis. Als je eenmaal weet wat je moet doen, houd je je gewoon aan een routine. Ik vind het niet leuk als iemand voortdurend op je vingers staat te kijken (lacht). Sommige particuliere klanten waren erg moeilijk. Daarom vind ik het schoonmaken van kantoren echt minder stressvol.

Waarom zou iemand moeten solliciteren bij Care?

Alles verloopt vlotjes tot nu toe, dus ik zou Care zeker aanraden. Trouwens, ik heb een vriendin al aanbevolen om bij Care te solliciteren.

Waarom zouden bedrijven moeten kiezen voor kantoorschoonmaak van Care?

Zoals ik altijd zeg: als klanten niet tevreden waren, zouden ze de samenwerking met Care stopzetten. Maar ze gaan door, dus is de conclusie dat ze tevreden zijn. Ik krijg soms trouwens complimentjes voor mijn werk, en daar word ik heel blij van.

Op zoek naar een job in de schoonmaak? Check dan zeker www.werkenbijcare.be.

Bekijk onze vacatures
Jetty Feet Sign Wooden 128299

Meer blogs

Stethoscoop Katja
personeel

Care zorgt voor een luisterend oor: vertrouwenspersoon Katja

Katja Heylen is al 22 jaar in dienst bij Care. Een behoorlijk lange tijd, waarin ze op een aantal afdelingen heeft gewerkt. Nu is ze iets meer dan 2 jaar Assistant Operations. Sinds begin van de zomer werd Katja officieel vertrouwenspersoon voor onze arbeiders. Even horen wie ze is en wat haar getriggerd heeft om zich hiervoor kandidaat te stellen.
08-09-2020
5 min.
Sarah Van Praet Care
personeel

Medewerker in de kijker: interview Sarah Van Praet

Sarah Van Praet startte op 18 maart als halftijds receptioniste in ons hoofdkantoor in Deurne. Zij zorgt eveneens voor de nodige administratieve ondersteuning. Wij luisteren even bij Sarah hoe het was om te beginnen bij Care na een sabbatjaar…
16-09-2020
3 min.
Mouna Sarragi
personeel

Een dag in het leven van HR Business partner Mouna

Mouna werkt al 6 jaar bij Care. Wat in 2014 begon als tijdelijke opdracht voor administratieve ondersteuning op HR, is ondertussen uitgegroeid tot een job met grote verantwoordelijkheid voor alle lonen binnen Care. Wij luisteren even bij Mouna wat zij dagelijks doet en wat haar passies zijn.  
01-10-2020
5 min.