An Claes Teamleader Care Schoonmaak
16-05-2022

Teamleader An Claes kiest bewust voor Care

Wanneer we An Claes interviewen, is ze nog maar twee maanden aan de slag bij Care. Als kersvers Teamleader van regio Centraal komt er heel wat op haar af. Maar ze staat er gelukkig niet alleen voor. Samen met de hulp van haar collega’s leert ze stilaan de knepen van het vak.

Hoe ben je bij Care terechtgekomen?

Ik zocht een job als leidinggevende in de facilitaire sector, want daarin had ik ervaring. Voor mij was het enorm belangrijk dat een bedrijf de juiste uitstraling had. Bij Care had ik een goed voorgevoel. Ik las de ervaringen van de medewerkers, zoals we nu doen met dit interview, op de website. En die kwamen heel fijn over. Ook het feit dat er veel mensen zijn die al heel wat jaren voor Care werken, was voor mij een goed teken. Dus toen er een gepaste vacature verscheen, heb ik gesolliciteerd. Na enkele vlotte gesprekken mocht ik aan de slag.

Hoe verloopt je dag als Teamleader?

Chaotisch! (lacht). Als Teamleader weet je dat elke dag iets anders brengt. Al heb ik nu wel geleerd om bepaalde dingen in te plannen en mij daaraan te houden. Ik ben natuurlijk nog maar twee maanden bezig. Dus ik ben nog volop mijn klanten, panden en schoonmakers aan het leren kennen. Daarin kruipt veel tijd.

Daarnaast ben ik bezig met mensen aanwerven en opstarten, contracten opmaken, vervangingen regelen … En als er een probleem is, trek ik naar de klant om een oplossing te zoeken. Dit zijn maar enkele voorbeelden.

Wat vind je tof aan je job?

Het is een gevarieerde job waarbij ik met veel mensen in contact kom. Ik netwerk heel graag en dat komt nu goed van pas.

Ik geef toe dat mijn job op dit moment nog best moeilijk is. Gelukkig sta ik er niet alleen voor. Ik zit in een goed team met collega’s die me steunen. Het zal nog wel een paar maanden duren voordat ik mijn draai heb gevonden. Maar mij hoor je niet klagen. Want een saaie 9-to5-job zou echt niets voor mij zijn. Dus ik zit hier op de juiste plaats. (glimlacht).

Waarom zou iemand moeten solliciteren bij Care?

Het is echt een heel fijn bedrijf. Ik voelde me vanaf de eerste dag superwelkom, iedereen is vriendelijk en behulpzaam. Het is ook niet te groot, dus ik leer mijn collega’s snel beter kennen. Bij Care zorgen ze ook echt voor de medewerkers. Met kleine attenties, maar ook met welgemeende complimenten.

Waarom zouden bedrijven moeten kiezen voor kantoorschoonmaak van Care?

We werken op maat en proberen ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Ook het persoonlijk klantencontact is enorm belangrijk voor Care. Klanten kunnen altijd bij ons terecht met vragen of problemen.

Op zoek naar een job in de schoonmaak? Check dan zeker www.werkenbijcare.be.

Bekijk onze vacatures
Jetty Feet Sign Wooden 128299

Meer blogs

Stethoscoop Katja
personeel

Care zorgt voor een luisterend oor: vertrouwenspersoon Katja

Katja Heylen is al 22 jaar in dienst bij Care. Een behoorlijk lange tijd, waarin ze op een aantal afdelingen heeft gewerkt. Nu is ze iets meer dan 2 jaar Assistant Operations. Sinds begin van de zomer werd Katja officieel vertrouwenspersoon voor onze arbeiders. Even horen wie ze is en wat haar getriggerd heeft om zich hiervoor kandidaat te stellen.
08-09-2020
5 min.
Sarah Van Praet Care
personeel

Medewerker in de kijker: interview Sarah Van Praet

Sarah Van Praet startte op 18 maart als halftijds receptioniste in ons hoofdkantoor in Deurne. Zij zorgt eveneens voor de nodige administratieve ondersteuning. Wij luisteren even bij Sarah hoe het was om te beginnen bij Care na een sabbatjaar…
16-09-2020
3 min.
Mouna Sarragi
personeel

Een dag in het leven van HR Business partner Mouna

Mouna werkt al 6 jaar bij Care. Wat in 2014 begon als tijdelijke opdracht voor administratieve ondersteuning op HR, is ondertussen uitgegroeid tot een job met grote verantwoordelijkheid voor alle lonen binnen Care. Wij luisteren even bij Mouna wat zij dagelijks doet en wat haar passies zijn.  
01-10-2020
5 min.